Potaardeberg 75 9820 Merelbeke 0485/67 21 43 bram.uvyn@telenet.be

Over ons

De Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters (KNBBW) vzw is het overkoepelend orgaan voor 200 schuttersmaatschappijen. De KNBBW is actief bezig met jeugdwerking en organiseert jaarlijks een tiental nationale  jeugdwedstrijden. Daarnaast nemen de staande wipschutters ook regelmatig deel aan internationale evenementen, zoals het Europees Kampioenschap. De KNBBW is bovendien aangesloten bij het internationaal Europees  Comité Boogschieten Staande Wip en bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Traditie

De K.N.B.B.W. wil het handboogschieten staande wip profileren als een eigentijdse moderne sport zonder onze rijke tradities te verloochenen. Hierbij richten we ons naar een zo breed mogelijk publiek waarbij we respect hebben voor alle democratische, ideologische en filosofische strekkingen, zonder onderscheid tussen persoon, cultuur, ras of seksuele geaardheid.

Ethiek

De K.N.B.B.W. ondersteunt eveneens de principes van de Panathlonverklaring ‘Ethiek in de jeugdsport’ en draagt ethisch verantwoord sporten hoog in het vaandel.